Faalangst

Faalangst

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal rijexamen, het faalangstexamen afleggen. Een uitgebreide proef die het afgelopen jaar bij het CBR werd gehouden, leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de spanning die een kandidaat ervaart en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen. Vandaar dat de minister van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om het examen definitief en landelijk in te voeren.

Wat is het faalangstexamen? En wat maakt het nu anders dan het ‘gewone’ rijexamen voor de personenauto? Voor wie is het faalangstexamen bedoeld? Het spreekt eigenlijk voor zich: het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of u al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als u al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kunt u dit speciale examen aanvragen.

Als u vermoedt dat u last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen, dan kunt u terecht bij Verkeersschool A6. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Het is namelijk bekend dat je faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf kunt gaat, en niet alleen bij het examen. Op die manier kunt u al vanaf uw eerste rijles werken aan het omgaan met uw spanning.