BNOR

BNOR, Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid

Het BNOR is een onafhankelijke stichting, naast het CBR. BNOR houdt zich bezig met verschillende zaken. Een daarvan is het afnemen van speciale rijexamens voor examenkandidaten die in de afgelopen vijf jaar, vier maal zijn gezakt voor het reguliere CBR rijexamen. Het is niet mogelijk om zelf een BNOR aan te vragen.

Vier Rijexamens gezakt, en dan?

Met het huidige opleidingsniveau komt het zelden voor dat iemand na vier kansen toch nog zakt voor zijn of haar rijexamen. Mocht dit toch het geval zijn dan kan het BNOR de oplossing bieden. De gedachte van het BNOR is dat de examenkandidaat genoeg rijvaardigheden heeft, maar door persoonlijke omstandigheden dit niet kan laten zien tijdens het ‘gewone’ CBR rijexamen. Faalangst is een voorbeeld van zo’n persoonlijke omstandigheid. Bij het BNOR wordt daarom meer tijd genomen om de kandidaat op z’n gemak te stellen, ook mag er meer herkanst worden. Zo kunnen eventuele spanningen tot het minimum beperkt worden zodat de kandidaat het beste resultaat kan boeken.

BNOR aanvragen

Nadat je vier pogingen van het CBR rijexamen hebt gebruikt wordt er door de rijschool een afspraak gemaakt met het BNOR. Hier hoef je zelf verder niets voor te doen.